Lattenbodems Alpa

Goede ondersteuning

De functie van een lattenbodem is het versterken van de werking van de matras. Er moet ruimte gemaakt worden voor de schouders. In de schouderzone hebben we daarom soepele schotels geplaatst.
De Hytrel kappen waar de latten in zijn opgehangen zorgen voor optimale vering en zijn extreem duurzaam. Elke lat is afzonderlijk instelbaar. Door een Alpa lattenbodem te combineren met een van onze matrassen krijgt elk deel van je lichaam de juiste ondersteuning.

Je kiest misschien wel automatisch voor een vaste (vlakke) lattenbodem. Het hoofd- en voet gedeelte kan hierbij niet omhoog worden gezet. Dat kan een prima keuze zijn, maar soms zijn er situaties waarbij er toch even over nagedacht zou moeten worden.

Waarom zou je kiezen voor een verstelbare bodem?

Misschien heel simpel: omdat je graag leest of ontbijt in bed, of…

Elektrische ergonomische Lattenbodem Alpa Bedden Tussen de wol

Denk bijvoorbeeld eens aan een zwangerschap. Vocht in de benen kan een vervelend probleem zijn. Vaak helpt het om het voeteneinde dan net iets omhoog te zetten. Of reflux: Dan kan het verlichting geven om het hoofdeinde een beetje omhoog te zetten. Ook is het in het kraambed fijn om gemakkelijk te zitten of om je kindje te voeden.

Een vaste bodem met een verstelbare bodem combineren in een 2 persoons bed kan een goede optie zijn.

Mensen die last van benauwdheid hebben kunnen het hoofdeinde iets omhoog zetten. In dit geval zal een handmatig verstelbare bodem prima voldoen. Deze kan namelijk in dezelfde stand ingesteld blijven staan zonder steeds opnieuw de bodem te moeten aanpassen.
Om dezelfde reden is een handmatig verstelbare bodem een goed idee als hij enkel wordt gebruikt om het voeteneinde iets omhoog te zetten.

Bij ziekte of bij het ouder worden is een elektrisch verstelbare bodem vaak een uitkomst. Heel erg gemakkelijk bij het overeind komen. De praktijk wijst vaak uit dat een handverstelbare bodem in dat geval niet wordt gebruikt: Eerst zelf uit bed moeten komen om daarna de bodem omhoog te zetten is dan geen oplossing.
Het is ook te zwaar voor een evt. partner of mantelzorger om de bodem omhoog te trekken, terwijl er iemand in bed ligt.

Oudere mensen blijven gelukkig steeds langer vitaal en gezond. En de meeste mensen blijven langer thuis wonen. Een goede lattenbodem gaat jarenlang mee. Het kan daarom verstandig zijn om nu te kiezen voor en elektrische bodem.
Je kunt immers nooit weten wanneer je hem nodig hebt.

Kijk ook eens bij onze deelbare bedden of hoog-laag zorgbedden. Misschien een idee?