Dons 4 seizoenen dekbed Alpa

Donzen dekbed

Veel mensen houden van een licht dekbed met lekker veel volume. Dat is de reden dat we ook een 4 seizoenen donzen dekbed in ons assortiment hebben opgenomen. We hebben gekozen voor 100% ganzendons. Een dekbed met 100% dons isoleert en ventileert beter dan een dekbed met een percentage aan veren erin. Een bijkomend voordeel van een dekbed met 100% dons is dat er geen krakend geluid kan ontstaan door de schacht van de veertjes.  

 

Slapen onder wolken…

De dons die wij gebruiken heeft een erg hoge isolatiewaarde en een vulkracht van wel 200 mm/30 gram. Dat betekent dat het dekbed licht gevuld is, terwijl het toch dezelfde warmte kan geven als een dekbed die zwaarder gevuld is met goedkoper soort dons. Zo behoort ons dekbed tot de top van het donzen dekbedden segment.  
Dons Dekbed 4 seizoenen Alpa Tussen de Wol 1
Dons Dekbed 4 seizoenen Alpa Tussen de Wol 2

De tijk van het dekbed heeft een soepele satijnweving.
Het zomerdeel is Carré gestikt en het lente/herfst deel is Cassette gestikt.

RDS gecertificeerd: Op diervriendelijke wijze verkregen dons.

Nomite label: Geschikt voor mensen met huisstofmijtallergie.

Downafresh Greenline label: Het vulmateriaal voldoet aan de hygiënische eisen van ‘EN 12935’. De vulling is biologisch afbreekbaar. Er zijn geen agressieve middelen gebruikt bij het produceren van het dekbed.

Oeko-tex Standard 100 label: Getest op schadelijke stoffen. Het artikel is onschadelijk in ecologisch opzicht voor de mens.