Camel Dekbed Alpa

Camel dekbed

Kamelen zijn woestijndieren. Voor het leven in de woestijn heeft de kameel een vacht met bijzondere eigenschappen. Deze vacht moet hem overdag koel houden in de hete woestijn van wel 45-50 graden. Maar ’s nachts, bij temperaturen onder het vriespunt moet het hem juist lekker warm houden. Door deze eigenschappen is een kameelharen dekbed heel erg comfortabel.

Heel erg comfortabel

We gebruiken alleen de fijne, iets gekrulde donsharen van de borst van jonge dieren. Dit zijn haren die zorgen voor een groot vulvolume, terwijl ze relatief licht zijn. De kamelen worden niet geschoren, maar de uitgevallen haren worden verzameld met de hand.

Zacht en soepel

Het Camel dekbed is heerlijk zacht en soepel. Wie een standaard wollen dekbed te zwaar vindt, maakt een goede keuze met een Camel dekbed. We kunnen dit dekbed ook leveren in de extra brede maat van 260 breed.

Het dekbed bestaat uit een zomerdeel en een lente/herfst deel. Met drukknopen aan elkaar vast te maken voor de winter. 

Kameel Alpa Tussen de wol

De tijk is gemaakt van 100% fijne Egyptische katoensatijn met lange vezels. Door middel van een speciale behandeling is ervoor gezorgd dat de tijk  volledig anti-allergisch is. 
Het dekbed heeft de volgende  labels:

Nomite labelGeschikt voor mensen met huisstofmijtallergie.

Oeko-tex Standard 100 labelGetest op schadelijke stoffen. Het artikel is onschadelijk in ecologisch opzicht voor de mens.

Camel dekbed 4 seizoenen Alpa Tussen de Wol 1
Camel dekbed 4 seizoenen Alpa Tussen de Wol 2
Camel dekbed 4 seizoenen Alpa Tussen de Wol 4