Home > Actie

We hebben weer een nieuwe actie: 

Ga je binnenkort trouwen of heb je een jubileum te vieren? Koop dan in oktober, november of december 2021 een bed bij ons en je krijgt een ‘van der Valk exclusief’ cadeaubon ter waarde van €100,- cadeau, of een overnachting in onze Duthut. 

Gelukkig hoeft niemand buiten de boot te vallen: 

Voor mensen die 4 gasten bij hen thuis uitnodigen en waar ik een informatieavond mag geven ligt er dezelfde waardebon klaar. Hoe leuk is dat!

Voor de overnachtingen is geen coronatoegangsbewijs nodig.

 

 

Trouw en jubileumactie

Heb je trouwplannen? Dan heb je waarschijnlijk ook een bed nodig. Het is nooit verkeerd om je eens te laten voorlichten. En wie weet zijn onze producten een mooie start. 

 

Leuke actie!

Mensen die gaan trouwen of die een huwelijksjubileum hebben te vieren krijgen bij aankoop van een bed tijdelijk een dekbedovertrek t.w.v. € 139,- cadeau

Weet je een mooie combinatie van kleuren en wil je vast zien hoe die van jou zal worden? Laat het me weten en ik stuur je de foto met jouw persoonlijke kleurencombinatie. De mogelijke kleuren zijn hier te vinden.

Actie loopt tot en met eind september 2021

27-1-2021   11:35
Een lekker warm bad 🛁 vlak voor het slapen gaan voelt heerlijk. Maar helaas is dit niet zo’n goed idee. Je lichaamstemperatuur gaat namelijk omhoog. En dat is precies het tegenovergestelde van wat je lichaam zelf doet om in slaap te komen. Dan wordt je temperatuur namelijk omlaag gebracht. Zelfs de temperatuur van je hersenen. De energiebehoefte wordt op die manier verlaagd en je lichaam kan herstellen. Als je net een hogere lichaamstemperatuur hebt gekregen van je bad, kost het een hoop extra energie om je lichaam weer af te laten koelen. Zorg er dus voor dat er voldoende tijd is tussen je bad en de tijd dat je naar bed gaat en kruip dan heerlijk tussen de wol😉. Wist je dat onze dekens en dekbedden zorgen voor een heerlijke temperatuursregeling? En ze zijn anti-allergisch, dus voor de meeste mensen een perfecte keuze. We hebben keuze uit kameelhaar, merinowol, dons… Heerlijke natuurlijke materialen.
 
18-01-2021   11:30
Last van Blue Monday? Gestrest door Corona, lockdown enz. enz? Misschien een goede tip… Geef je dekbed/deken “een beetje meer gewicht.” Kan zorgen voor betere ontspanning en diepere slaap doordat je lichaam meer stofjes Melatonine en Serotonine aanmaakt. Het stresshormoon Cortisol wordt verminderd. Altijd goed toch?
Wij hebben trouwens afgelopen zaterdag heerlijk een dikker laagje op bed gedaan.
 
02-01-2021   16:41
Heb je goede voornemens voor 2021? Zorg in ieder geval voor een goede basis en start van de dag. Een gezonde nachtrust helpt om fit de dag in te gaan en al je goede voornemens misschien dit jaar wel af te vinken. Advies op maat in onze Duthut of bij u thuis.
 
17-11-2020   12:21
Wat hebben we het vaak druk. We gunnen ons meestal niet eens de tijd voor een goede nachtrust. Maar wist je dat dit op langere termijn wel gevolgen kan hebben? Je hebt het bijna niet in de gaten maar een korter lontje, minder reactie vermogen, minder goed presteren zijn al snel gevolgen van te weinig slaap. En je lichamelijke herstel blijft achter. Je dag wordt minder leuk😅. Of is de reden misschien dat je niet meer zo lekker ligt in bed dat je het uitstelt om naar bed te gaan, of (te) vroeg er uit gaat?
 
05-11-2020   19:56
Wanneer is je matras aan vervanging toe? Misschien nooit bij nagedacht omdat je gewoon nog heel lekker slaapt. En misschien is het ook nog echt steeds een goed matras. Maar… oude schoenen lopen ook erg lekker, maar geven niet meer de ondersteuning die je nodig hebt. Dit kan ook opgaan voor je bed. Best goed om eens te checken hoe het er voor staat toch? Je nachtrust is zo belangrijk. Het geeft herstel voor je lichaam. En goede slaap zorgt ook voor een betere weerstand. Zeker in deze tijden een heel belangrijk punt. Zorg goed voor jezelf😉
 

     17-10-2020   17:25

     Een beetje achtergrondinformatie

 

 
26-09-2020   19:30
Advies bij u aan huis of juist niet? Voor sommige mensen voelt het niet zo prettig om advies aan huis te krijgen. Ze gaan liever zelf naar een winkel of een showroom toe. Sinds een aantal maanden is dat mogelijk in Punthorst.
Toch zijn er zeker ook voordelen bij advies aan huis:
Misschien is uw matras nog helemaal niet zo versleten als u zelf dacht. Maar ligt de oorzaak van het niet meer lekker slapen wel in de bodem onder het matras. Het zal niet de eerste keer zijn dat dit voorkomt. Ter plekke kunnen we dit bekijken.
Maar natuurlijk ook hartelijk welkom in de showroom van Villa Alpa. Bel even voor een afspraak: 0523-237840 of 06-83138818. Dan zorg ik dat de koffie klaar staat.
 
 
25-08-2020   10:20
Ooit geweten dat een slaapmutsje in de vorm van alcohol juist je nachtrust flink kan verstoren? Je kunt soms makkelijker in slaap vallen met een beetje alcohol op. Maar het duurt wel tot 5 uur langer voordat je in de REM-slaap komt. De REM-slaap zorgt o.a. voor emotioneel herstel.
Niet zo’n goede oplossing dus voor als je niet in slaap kunt komen. Heb je last van slaapproblemen of ken je mensen die slaapproblemen hebben? Laat het me weten, (info@tussendewol.nl), wie weet is er een oorzaak voor te vinden en is er ook een oplossing voor.
 
17-08-2020   11:55
De een kan er beter tegen als de ander: Hitte… Ik vind alles boven de 24 graden al te warm. Maar dan worden er (tot mijn grote opluchting) weer lagere temperaturen voorspeld, de hittegolf is over. Gelukkig…
Maar gisteren merkte ik dat, zodra ik een stap buiten zette, het zweet me uitbrak. Pfff… wat is het broeierig!! Eigenlijk heb ik er nog meer last van als toen het nog boven de 30 graden was.

Hoe kan dat en wat heeft dat met wol en je bed te maken?
Dit effect heeft alles te maken met een hoge of een lage luchtvochtigheid. Is de luchtvochtigheid hoog, dan kun je niet gemakkelijk je overtollige warmte kwijt en heb je meer last van de warmte. Zo kan het zijn dat 30 graden met een lage luchtvochtigheid prima te doen is, maar 30 graden met een hoge luchtvochtigheid alle energie uit je wegzuigt en je wel in de koelkast zou willen duiken.

En dan bedenken dat je in die warmte ook nog eens een goede nachtrust moet maken…. En wollen dekens… daar moet je niet eens aan denken. Maar toch??

Wat doet wol? Wol neemt vocht op. Wel 1/3 van het eigen gewicht zonder klam aan te voelen. Alle wol doet dat. Maar er is verschil in kwaliteit. Onze wol is niet bewerkt en niet ontvet. Ze heeft ontzettend veel hele dunne haartjes per vierkante cm. (wel 10x zoveel als bij een gemiddeld ander schaap) Dat zorgt ervoor dat het vocht wat door de wol wordt opgenomen heel snel wordt verdeeld over al die haartjes.

Nou ja, wat zou dat… is dat dan belangrijk?
Ja! Hoe sneller en beter het vocht wordt verdeeld, hoe sneller het vocht ook verdampt en je bed uit gaat. Wat is het effect van een snelle verdamping? Een droog bed, een lage luchtvochtigheid, minder klam en broeierig, je kunt beter tegen de warmte.

Is het dan nooit meer warm tussen de wol?
Helaas, dat is een droom. Ook tussen de wol doe je nog wel eens je deken aan de kant. Of even een voet en je armen ‘buiten boord’ De meeste mensen die tussen de wol slapen trekken ’s nachts toch de deken weer lekker over zich heen. ’s Morgens sta ik er zelf altijd verbaast van dat ik weinig last heb van slecht slapen met die warme nachten.
Wanneer werkt de wol niet optimaal? Dat kan gebeuren als de luchtvochtigheid zo hoog is dat zelfs onze wol het vocht niet kan laten verdampen, omdat de lucht al verzadigd is met vocht. Maar gelukkig blijft de wol dit vocht zelf wel opnemen en dat is een groot voordeel vergeleken met veel synthetische of donzen materialen, waarbij je vocht niet gemakkelijk weg kan.

Een ander groot voordeel van ‘tussen de wol’ slapen: Het is ontzettend hygiënisch. Een vermoeden bestaat dat er verband is tussen auto-immuunziekten, allergieën en de hoeveelheid bacteriën in een matras. Belangrijk dus dat een bed hygiënisch is.
Droog slapen ‘tussen de wol’ zorgt ervoor dat bacteriën minder kans hebben om zich te vermenigvuldigen. Ook schimmels hebben niet veel kans tussen de wol. Huisstofmijten leven van schimmels, maar vinden die ‘tussen de wol’ eigenlijk niet. Daardoor laten ze ook geen allergenen achter in de vorm van uitwerpselen.
Wist je dat we het nomite label (anti huisstofmijt) dragen op verschillende van onze dekbedden?
 
 
04-08-2020   13:42
Waarom een kussen? De spieren van hoofd en nek ontspannen als je in slaap valt. Daardoor ga je knikkebollen als je rechtop in slaap valt🙊
Het is belangrijk dat de spieren worden ontlast als je slaapt. De nek- en ruggenwervels moeten in 1 lijn liggen, zodat er optimale ondersteuning is. Daar gebruik je dus een kussen voor.
De holte tussen de nek en schouders wordt opgevuld. Hoe harder je matras, hoe dikker je kussen moet zijn.
Gelukkig hebben we tegenwoordig heel wat comfortabeler kussens als in de begintijd. Toen werd er een steen gebruikt. De oude Egyptenaren gebruikten een houten hoofdsteun.
 
 
04-07-2020   17:32
Waarom zou je ‘tussen de wol’ gaan slapen? Denk eens aan een schaap die zomer en winter baat heeft bij zijn wollen jasje. In de zomer een bescherming tegen de warmte, in de winter tegen de kou.
In het voorjaar worden de schapen geschoren, omdat ze dan als de zomer begint weer beschermd zijn tegen de zon.
Onze Kasjmier deken en het Merino dekbed ademen ontzettend goed en zijn heel erg soepel. Ze vallen heerlijk om je heen. Verkrijgbaar in 220 en 240 lang.
Of denk eens aan ons Camel dekbed met kameelhaar. Dat is mijn favoriet 😉. Zo lekker!!
Natuurlijke materialen voor jezelf en je kinderen.
Kom eens gezellig langs en laat je verrassen door onze prijzen.